Home > Leren kickboksen bij Kickboxing Institute

waar

Leren kickboksen
 bij Kickboxing Institute

Ultiem trainen voor een sterk lichaam en een heldere geest.

Hoe?

Lerenkickboksen

Wil je starten met sporten en leren kickboksen? Maar je weet niet hoe? Kickboxing Institute helpt je om te leren kickboksen. Je kan het leren via een van onze groepslessen of via een personal trainer. Ook thuis is het mogelijk om te leren kickboksen dankzij ons Youtube-kanaal kan je meer dan 100 video’s bekijken.

Maak kennis met ons

Trainer laat zien hoe je op een bokszak traint tijdens groepsles
getinte zelf enthousiaste vrouw tijdens een kickboks training sparsessie

Waarom wil je starten met kickboksen?

Word lid van de leukste kickboxingclub in Nederland. 

Kickboksen is een pittige sport. Een kickboks workout is intensief en als je net begint is het normaal om geregeld spierpijn te hebben. Het is fysiek zwaar, maar ook motorisch niet eenvoudig om te leren kickboksen. Maar als je door dat punt heen bent ervaar je enkel voordelen. Wij zien kickboksen als een middel om fit te worden. Bij ons draait het dus niet om sparren en vechten, maar om het leren van de technieken, de fitheid en plezier. Je leert elke training weer iets nieuws, zowel beginners als ervaren sporters.

Word nu Lid!

kom gauw langs

Hoelang duurt het voordat ik geleerd heb om te kickboksen?

Het aanleren van kickbokstechniek gaat niet in een dag.

Als je begint met trainen dan zal je merken dat zelfs de meest eenvoudige technieken nog lastig zijn om te leren. In de praktijk begin je met je houding: hoe moet je staan, hoe staan je voeten, waar hou je je handen en waarom is dat belangrijk. Je leert op de correcte manier bewegen en ademen en pas daarna ga je echte kickbokstechnieken leren. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden om eenvoudige kickbokstechniek te leren. Na 6 maanden zal je merken dat je ook complexe combinaties kan gaan maken en je beter inzicht ontwikkeld. Om echt een bovengemiddeld niveau te bereiken dien je langer dan 12 maanden intensief te trainen en wekelijks nieuwe kickbokstechnieken te leren.

Probeer het gratis uit

Image 1

Schaduwboksen

Wil je het leren van kickboksen versnellen? Dan is het raadzaam om zoveel als mogelijk te schaduwboksen. Schaduwboksen -ook wel shadowboxing- is een workout bestaande uit een combinatie van continue bewegen, stoten uitdelen, snel draaien, schijnwegingen maken en fictieve klappen ontwijken. Een training waarmee je vooral de schouders traint én je uithoudingsvermogen verbeterd. Je kunt de combinaties zo gek maken als je zelf wilt en je stoten eventueel verzwaren met gewichtjes.

Pas op voor blessures

Voordat je begint met het leren van kickboksen, is het belangrijk om te beseffen dat het een blessuregevoelige sport is. Voorkom het overstrekken van je ellebogen -al helemaal als je gewichtjes vasthoudt. De verkeerde techniek kan op de lange termijn nare blessures opleveren, een warming-up is dan ook zeer aan te raden. En voer nooit technieken op volle kracht uit die je nog niet heel veel geoefend hebt.

Starten met Kickboksen,
toegankelijk voor jong en oud

succesverhalen

Wat onze toppers over ons zeggen

ki-after-sport-woman-2

Boukje Janssen

Bokszak fanaat

De eerste training begon ik nog wat terughoudend, ik moest even inkomen. Ik kreeg de smaak snel te pakken en daarmee de bokszak ook! Heerlijk om even helemaal los te gaan en alle sores van de dag letterlijk van je af te slaan.

Bekijk onze succesverhalen